[size=12]المقادير:
10 قطع اسكالوب- 5 جرام ملح -5 جرام فلفل -5 جرام بهارت -50 جرام مسطردة
الصوص:
100 جرام دقيق-100 جرام زبدة-100 جرام خل ابيض-100 جرام ورق ريحان-عيدان خشب صغيرة
يقدم مع البطاطس المقلية
الفرن شغال علي درجة حرارة 200
اجيب الاسكالوب واضع عليه ملح وفلفل وبهارات واقلبهم مع بعض كويس
واجيب او قطعة من الاسكالوب
افردها واضع شوية مسطرده عليها واوزعها عليها واضع عليها 3 او اربع ورقات
ريحان واضع عليه طبقة مستطردة تاني والفها رول واقفلها بالعود الخشبي
واقلبها في الدقيق
واجيب طاسة واسخنها واضع
الزبدة واسيحها وانزل جواها الاسكالوب واقلبها فيها ونسويهم 50% وبعدين
اضعهم في صينية والفها بالومنيوم فويل وادخلهم الفرن لمدة 10 دقايق
واخد الخلاصة اللي كنت في طاسة الاسكلوب اضعها
في طاسة تانية واضع عليها زبدة واسيبها تسيح واضع الدقيق واقلبها بسرعة
لغاية ما يتجانسوا مع بعض وبحيث مايلزقوش في الطاسة واضع عليه الخل واقلبه
بالمضرب السلك بسرعة لحد مايبيض ولو محتاج خل تاني اديله ويبقي سايل شوية
واجيب الاسكالوب بعد لما استوي وانزله فيه واقلبه وهياخد معاه 5 دقايق
وبعدين لما نييجي نقدمها نشيل الخلة ونرش عليها شوية صوص وبالهنا والشفا يارب علي قلوبكن[/size]