المقادير:
العجينة:
1/2 لتر ماء-200 جرام زبدة-5 جرام ملح-5 جرام سكر-300 جرام دقيق-6 بيضات-5 جرام فانيليا
الحشو:
100 جرام بستري كريم بودر(كاسترد)-200 مل ماء-50 جرام شيكولاه سايحه
الجلاسيه:
200 جرام شيكولاه فندام(50 جرام فندام ابيض سايح علي 150 جرام شيكولاه)
الطريقة:
الفرن شغال علي 200
نغلي الماء ونضع فيه الملح والسكر والزبدة ولما يغلو ويسيحوا مع بعض اضع
الدقيق واقلب بسرعة لغاية ماالاقي العجينة مش بتلزق في الحلة وبعدين اتركها
تبرد خالص وبعدين اضع عليها البيض واقلبه كويس اوي والفانيليا واقلبها
واضعها في الكيس وانا وضعت البلبلة الواسعة فيها الاول طبعا
اجيب صاج او صينية وادهنه مادة دهنية وورق زبدة ومادة دهنية وابدأ اضع العجينة في الصاج حجمها متوسط
وادخلها الفرن لمدة 35 دقيقة
اضع البستري الكريم والماء واقلبهم مع بعض كويس واضع عليهم الشيكولاته او الكاكاو واقلبهم كويس اوي
ولما يطلع الاكلير ويبرد اخرمه بسكينة من ضهره خرم بسيط وبعدين اضع البستري
كريم في الكيس مع بلبلة رفيعة شوية واحقنه بالكريم ومن تقله في ايدي احس
انه اتملا
وبعدين اجيب خليط الشيكولاه مع الفوندام الابيض ولازم يكون سايح بوضعه علي حمام مائي واضعه علي وش الاكلير