منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور   الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور Icon_minitimeالجمعة أكتوبر 18, 2013 11:51 am


السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتم بخير
عيد اضحى سعيد ان شاء الله
طبعا انتو وانا مش متعودين انى انزل طبخات
بس عشان احنا فى عيد الاضحى قلت انزل طبخة بمناسبة العيد وتكون الناس بتحبها فحبيت اوريكم الممبار المصرى بيتعمل ازاى
ندخل على المكونات
كيلو ممبار(طبعا هنجيبه متنضف من عند الجزار)
مقادير الخلطة
كوب زيت
2 كيلو طماطم
4 بصلات متوسطة الحجم
8 كوب رز مصرى مغسول
4 حزمة كسبرة خضراء
2 حزمة بقدونس
2 حزمة شبت
ملح
فلفل اسود حسب الرغبة
4 معالق صغيرة بهارات محشى
2 ملعقة صغيرة كمون
2 ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
الطريقة
هنبشر البصل وهنحطه مع الزيت على النار
الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور 110

هنضرب الطماطم فى الخلاط ونصفيها ونحطها على البصل لما يصفر لونه ونغطى عليهم ونسيبهم على النار لغاية ماتتسبك الطماطم
الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور 210

ونطفى النار ونقطع كل الخضرة اللى عندنا ونحطها عليهم
الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور 310

ونحط عليهم الملح والفلفل وكل التوابل اللى كاتباها
الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور 410

ونحط عليهم الرز المغسول ونقلبهم كويس جدا
الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور 510

ونسيبها تبرد
ونبدأ نحشى الممبار ونخلى بالنا بعد مانحشيه نخليه مبطط ونسيب فراغ من الناحيتين عشان نراعى ان الرز حجمه هيتضاعف لما نسلق الممبار
ده شكله بعد ماحشيناه
الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور 610

وطبعا احنا مش بنخيط الممبار هو بيتقفل لوحده لما بيتسلق ومتخافوش الرز عمره ماهينزل منه
هنغلى ميه على النار ونسلقه لغاية مايستوى وطبعا هنختبره كل شوية
وده شكله بعد ماأستوى
الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور 710



هنشيله من الحلة ونحطه فى طبق ونعصر عليه ليمون ووقت القلى نخجرج ونحمره فى زيت
طبعا فيه ناس بتحب تحط مع الزيت حتة لية خروف بمناسبة العيد بس احنا مش بنحب كده خالص
وطبعا الممبار ده طبق جانبى بنعمل جنبه رقاق باللحمة المفرومة ولحمة مشوية ولو مش فى العيد بدل اللحمة ممكن نعمل فراخ بانيه
وده شكله بعد التحمير

الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور 810


الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور 910

يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كحك العيد المصرى بالعجمية من مطبخ الشيف مونى بالصور
» الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور
» ريد فيلفت كيك من مطبخ الشيف مونى بالصور
» تشوكليت كيك من مطبخ الشيف مونى بالصور
» مهلبية قمر الدين من مطبخ الشيف مونى بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: وصفات الطبخ :: أطباق رئيسية-
انتقل الى: