منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور   الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور Icon_minitimeالثلاثاء فبراير 18, 2014 6:55 am



السلام عليكم ورحمة الله
طبعا محدش فينا مش بيحب الفطير المشلتت وخصوصا الريف المصرى مشهور بيه جدا وبلاقى ناس كتير جدا بتسأل على طريقته هو ليه طرق كتير بس ان شاء الله هحاول اقدمه بطريقة بسيطة عشان اى واحدة معملتوش قبل كده تقدر تعمله هو مقاديره بسيطه جدا عبارة عن مياه ودقيق بس الأساس فيه العجينة وطريقة فردها
بالنسبة للمكونات هتكون
3 كوب دقيق ابيض
كوب وربع مياه(او على حسب مايحتاج الدقيق)
معلقة كبيرة زيت
5 معالق كبيرة سمنة بلدى(طبعا فيه ناس بتستخدم زبدة وفيه ناس بتخلط السمنة بزيت بس انا بحب استخدم سمنة بلدى صافى)
الطريقة
فى إناء هنحط الدقيق والمياه
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 112

ونعجنهم كويس لحد ماتتكون معانا عجينة متماسكة ونزود مياه او دقيق حسب ماتحتاج العجينة وعجينة الفطير مش ناشفة اوى بس فى نفس الوقت مش طرية يعنى مش بتلصق فى الايد

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 212

ونحط عليهم الزيت ونعجنهم لغاية مايختفى ونقسمهم كور صغيرة بس فيه كورة واحدة هنخليها اكبر من الكل عشان دى اللى هنلم فيها العجينة فى الاخر
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 312

نغطيها ونسيبها ترتاح لمدة ساعة ودى خطوة مهمة جدا عشان نتيجة الفرد تكون مضمونة

وبعد الساعة هنمسك العجينة ونشدها هنلاقيها بتمط معانا وده المطلوب

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 412

هنجيب السمنة
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 512

هنسيحها على النار بس مش هتبقى سخنة يعنى مش هنقدحها وطبعا كمية السمنة دى ممكن تقللوها حسب رغبتكم وحبكم للدهون
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 612

هنجيب اى كورة من اللى قطعناهم وندهن الترابيزة اللى هنشتغل عليها زيت ونبدأ نفردها بإيدينا
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 712

ونفضل نفرد فيها لغاية ماتبقى رفيعة جدا وطبعا ممكن نستخدم النشابة عشان تساعدنا فى عملية الفرد

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 812

يعنى تبقى رفيعة لدرجة تبقى شفافة ايدينا تظهر تحتها وده اساس الفطير المشلتت
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 913

هندهن العجينة بالسمنة اللى سيحناها ونطوى منها جزء
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1012

وطبعا كل جزء نطويه منها ندهنه سمنة
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1112

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1212

لغاية مانقفلها وتكون على شكل ظرف
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1312

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1411

هنركنه جانبا وندخل على الكورة اللى بعدها نبدأ نفردها وندهنها سمنة بس قبل مانطوى اى جزء منها هنحط فيها العجينة اللى فردناها قبل كده اللى على شكل ظرف
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1511

ونبدأ نطويها بنفس الخطوات اللى فاتت الفرق ان هيكون جواها العجينة اللى حضرناها قبل كده
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1610

وبردو كل جزء نطويه هندهنه سمنة
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1710

وبردو هتبقى على شكل ظرف
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1810


وهكذا هنعمل مع كل كورة لغاية مانوصل لأكبر كورة دى اخر واحدة هنفردها لأن طبعا الظرف بتاعنا هيكون كبر وهنحط العجينة فى صينية مدهونة
حطتها فى صينية مقاس 24
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1910

ونسيبها ساعة ترتاح قبل مانفردها فى الصينية عشان تتفرد معانا بسهولة وبعد مافردتها حطيت على الوش قشطة حليب لأن القشطة بتخلى الوش بيلمع وطرى بس الخطوة دى اختيارى مش كل الناس بتحب تحط قشطة
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 2011

وطبعا الفطير المشلتت لازم يتخبز فى فرن عالى الحرارة ومسخن مسبقا وبعد مرور تلت ساعة هنلاقيه ارتفع جدا فى الفرن وده دليل على نجاحه
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 2110

ولما يستوى نخرجه من الفرن بس قبل مانحطه فى طبق التقديم هنغطيه بطبق عشان يفضل طرى وبعدين ناكله بالهنا والشفا
وده كان فطارى زى الفطار فى الريف المصرى فطير مشلتت ومش وعسل نحل وعسل اسود ومكن تزودو بيض مسلوق كمان وده بصراحة احلى فطار الواحد يفطره وعندنا فى مصر فى الفلاحين مش بيقولوا فطير مشلتت بيقولوا  مشلتت على طول والرئيس المصرى انور السادات الله يرحمه لما كان بيروح بلده فى الفلاحين فى محافظة المنوفية كان بيفطر كده
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 2210

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 2310

وطبعا الفطير لازم يكون مورق من جوة يعنى طبقات كتير فوق بعض
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 2410


الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 2510

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 2610

يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم
تابعونى مع الطريقة التانيه للفطير المشلتت فى المشاركة القادمة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور   الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور Icon_minitimeالثلاثاء فبراير 18, 2014 7:16 am


دى الطريقة التانيه للفطير المشلتت ودى اول طريقة اتعلمتها للفطير بس الطريقة الاولى اسهل
المكونات نفس مكونات الطريقة اللى فاتت هتختلف بس فى طريقة الفرد
هنجيب إناء ونحط فيها المياه والدقيق
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 113

ونعجن كويس ونحط الزيت لغاية مايختفى وهيكون عندنا عجينة متماسكة
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 213

هنغطى العجينة ونسيبها ترتاح لمدة ساعة عشان تتفرد معانا بسهولة وهنلاحظ ان شكلها اختلف بعد مارتاحت
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 313

هنسيح السمنة
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 413

وندهن الترابيزة اللى هنفرد عليها العجينة زيت
ونفردها كلها كويس لغاية ماتبقى العجينة شفافة
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 513

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 613

هندهن العجينة سمنة وهنطوى الجناب هتبقى على شكل مستطيل وطبعا كل جزء نطويه هندهنه سمنة
وفى الفلاحين بيمسكوها قدام بعض ويشدوها بس الخطوة دى ممكن نستغنى عنها
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 713

وهنطوى منها كل جزء وندهنه لغاية ماتخلص وهتكون عندنا على شكل مربع
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 813

هنحطها فى الصينية ونسيبها ترتاح لمدة ساعة وبعدين نفردها ونحط على وشها قشطة
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 914

وهندخلها فرن عالى الحرارة ومسخن مسبقا وبعد تلت ساعة بردو هنلاقيها ارتفعت وده دليل على نجاحها
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1013

ونطلعها لما تستوى ونقدمها
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1113

الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1213

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
الفطير المشلتت المصرى للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الفطير المشلتت المصري للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالفيديو
» الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور
» معجناتى بعجينة الفطير السويدى لشهر رمضان من مطبخ الشيف مونى بالصور
» شوكليت كيك للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور
» محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: وصفات الطبخ :: مقبلات ومعجنات-
انتقل الى: