منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مكرونة بالباشميل علي طريقة الشيف حسن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

مكرونة بالباشميل علي طريقة الشيف حسن Empty
مُساهمةموضوع: مكرونة بالباشميل علي طريقة الشيف حسن   مكرونة بالباشميل علي طريقة الشيف حسن Icon_minitimeالسبت ديسمبر 03, 2011 12:00 pm

المقادير:


300 جرام مكرونة قلم توضع في ماء مغلي به ملح وزيت 9 دقيقة
الحشو:

200 جرام لحمة مفرومة- بصلة مفرومة- 100 جرام سمنة- 5 جرام ملح- 5 جرام فلفل- 100 جرام صلصة- ورق لورا
الباشميل:

1 لتر لبن- 200 جرام سمنة -200 جرام دقيق- ملح- فلفل- مكعب مرق
الطريقة:

نعمل العصاج:

نضع السمن ونضع البصل نشوحه فيها ثم نضع اللحمة المفرومة واسوي اللحم 50%
ثم نضع الملح والفلفل وورق لورا وحبهان واقلبهم جيدا ثم اضع الصلصة
ونقلبهم مع بعض

نعمل الباشميل:

نضع السمن واضع والدقيق واقلبهم بسرعة لغاية ماياخد الدقيق اللون الذهبي
الفاتح مع التقليب السريع واضع اللبن واقلب لحد ماتربط معايا ثم اضع الملح
والفلفل ومكعب المرق واقلب بسرعة واقلبهم لغاية مايتقل يصبح مثل الكريمة

اجيب قالب فرن او صينية واضع طبقة باشميل واوزعها في ارضية القالب واضع نص
كمية المكرونة واضغط عليها لتتماسك مع بعضها وارش عليها شوية باشميل واضغط
عليهم عشان يتجانسوا ثم اضع العصاج واوزعها واساويها ثم نضع باقي المكرونة
ونضغط عليها ونساوي السطح ونضع عليها طبقة باشميل وندخلها الفرن 15 دقيقة
علي درجة حرارة 200
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
مكرونة بالباشميل علي طريقة الشيف حسن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الشيف حسن طريقة عمل طريقة عمل (بيكيد تشيز كيك)
» التومية علي طريقة الشيف حسن
» طريقة عصير قمر الدين فى البيت من مطبخ الشيف مونى بالصور
» ليالى لبنان بأسهل طريقة من مطبخ الشيف مونى بالصور
» طريقة عمل الكاب كيك للشيف حسن

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الوصفات المنقولة والأجنبية :: منتدى الطبخ :: الشيف حسن-
انتقل الى: