عدد المساهمات : 279 تاريخ التسجيل : 31/07/2011 العمر : 38 الموقع : elshefmony.mam9.com
موضوع: الشيف حسن طريقة عمل طريقة عمل (بيكيد تشيز كيك) السبت ديسمبر 03, 2011 11:49 am
50ج بسكوت دايجستيف - 20 ج ذبدة سايحة - 500 ج كريم تشيز او قريش لايت 150ج ذبادى - 4 بيضات - 120 ج سكر - عصير ليمونة - بشر ليمونة - 25 ج نشا(كورن فلور)
الطريقة نفرم البسكوت ونخلطة بالذبدة ثم نضعه فى القالب ونبططه بأيدنا ونرفع الاجناب كويس عالية نضع الذبادى والسكر و الكريم تشيز فى الخلاط ونخلطهم كويس ثم نضع البيض واحدة واحدة وبعد ما السكر يدوب نضع عصير وبشر الليمون حيكون الخليط شكله مرمل مش ناعم ثم نخلطه شوية بالمعلقة البلاستيك ثم نضع الخليط فى قالب البسكوت ثم نضع القالب فى حمام مائى بحيث تكون الماء الى نصف القالب فقط وندخله الفرن على درجة 160 لمدة ساعة وبعد خروجها نفتح القالب ونضعها فى طبق التقديم ونلمعها بالفرشاة بالجيلى ثم نزوقها بالمانجة وبالهنا والشفا ملحوظة : لازم تتعمل بالبسكوت الدايجستيف بنضع فى التشيز كيك دة عصير الليمون لكن لو عملناه بالفراولة او اى فاكهة لانضع الليمون