منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور Empty
مُساهمةموضوع: الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور   الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور Icon_minitimeالأحد فبراير 21, 2016 3:21 pm

السلام عليكم ورحمة الله
بعد فحص وتقصي عملت الكرواسون الفرنسي وهو معتمد على ان الزبدة تدخل بين طبقات العجينة من الطي والفرد فبعد مايتخبز يبقى مورق
المكونات:
500 جرام دقيق
250 مللي حليب بارد
2 ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة خميرة جافة
50 جرام زبدة طرية
200 جرام زبدة باردة للفرد
ومعلش اني كاتبة المكونات بالجرام مش بالكوب بس عشان نبقى اكثر دقة ولقيت على المواقع الاجنبية فيه وصفات لعجينة الكرواسون اضافة بيضة وفيه من غير فانا فضلت تكون من غير
الطريقة
هنحط كل المكونات في الفود بروسيسور ماعدا الحليب
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 110

ونشغل عليهم ونضيف الحليب بالتدريج
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 210

ونشغل عليهم تاني ونطلع العجينة من الفود بروسيسور ونبدأ نخدمها اننا نفضل نعجن فيها لمدة ربع ساعة مثلا وهتبقى العجينة طرية ومتماسكة
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 310

ونفرد العجينة على شكل وردة
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 410

وهنفرد ال200 جرام زبدة بين ورقتين خبز
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 510

ونخلى الزبدة على شكل مربع ونحطها وسط العجينة على الجزء السميك
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 610

ونقفل عليها الاطراف كويس بشكل محكم ومنخليش فيه اي فراغ
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 710
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 810

ونبدأ نفرد العجينة بالنشابة هنلاقي فيه فقاعات واحنا بنفردها
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 910

هنعمل فيها ثقب بالسكينة عشان الزبدة متخرجش منها والعجينة تبوز مننا
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1010

ونكمل فرد
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1110

ونطوي العجينة
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1210


الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1310

ونغلفها بالكلينج فيلم
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1410

وندخلها التلاجة لمدة ساعتين ونخرجها بعد الساعتين
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1510

نرجع نفردها بالطول يعني الناحية المفتوحة هي اللى تبقى مقابلة لينا
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1610

ونطويها
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1710
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1810

ونرجع نغلفها بالكلينج فيلم
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 1910

ونكرر الموضوع ده تلات مرات كمان وبين كل مرة والتانيه ساعتين عشان نضمن ان الزبدة دخلت بين كل طبقات العجينة
تااااااااااااااااااابعوني
هكمل المشاركة الجاية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور   الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور Icon_minitimeالأحد فبراير 21, 2016 3:38 pm

وبعد مانخلص مرحلة الفرد والطي هندخل في المرحلة اللي بعدها هي مرحلة تقطيع العجين عشان الخبز
وهنبدأ نقسم العجينة لاتنين
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2010

وهتلاحظوا من وانتوا بتقسموا العجينة حتى قبل ماتتخبز ان الزبدة دخلت بين طبقاتها بشكل واضح
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2110

وقسمت كل جزء لاتنين كمان يعني العجينة عندي بقت اربع اجزاء
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2210

وهنفرد كل جزء بالنشابة ونحاول نرققه على قد مانقدر ونقطعه على شكل مثلثات
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2310

ونلف كل مثلث من الجزء العريض
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2410
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2510
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2610

ونعمل كده مع بقية العجينة وانا عملت حجم متوسط وصغير انتوا ممكن تكبروا الحجم لو تحبوا وحطيته على صينية خبز مدهونة ومش هدهن وشه بالبيض المخفوق زي بقة المعجنات هحط على كل واحدة قطعة زبدة صغيرة عشان ياخد اللون الاشقر ويبقى زي اللى بنشوفه على المواقع الاجنبية
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2710

وندخله فرن متوسط الحرارة ومشغلينه قبل بربع ساعة وانا خبزته في فرن الغاز مش الكهربا وهيرتفع جوة الفرن وهيتضاعف حجمه بس ده بسبب الزبدة اللي داخلة بين طبقات العجينة مش بسبب الخميرة وعايزة اقول ملحوظة كمان اثناء الفرد والطي لو الزبدة ساحت وخرجت من العجينة حطوا العجينة في التلاجة لغاية ماتجمد وارجعوا افردوها وهنطلع الكرواسون من الفرن لما يستوي ووشه يحمر وده شكله النهائي
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2810
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 2910
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 3010
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 3110
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 3210
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 3310
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 3410
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور 3510

ان شاء الله يكون عجبكم
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
الكرواسون الفرنسي على أصوله من مطبخ الشيف موني بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بسكويت جوز الهند من مطبخ الشيف موني بالصور
» عيش السرايا من مطبخ الشيف موني بالصور
» غريبه بالفستق من مطبخ الشيف موني بالصور
» خبز بالحليب من مطبخ الشيف موني بالصور
» موس المانجو من مطبخ الشيف موني بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: الحلويات :: المعجنات والفطائر والتارت-
انتقل الى: