السلام عليكم ورحمة الله
مكونات عجينة التارت: 400 جرام دقيق
250 زبدة طرية
100 جرام سكر بودرة
2 بيضة كبيرة
فانيليا
(وطبعا مكونات التارت مفيهاش بيكنج بودر)
مكونات الشوكولاته للحشو(هو جناش بس عملته تقيل شوية)
200 مللى فريش كريم
350 جرام شوكولاته مقطعة او مبشورة
40 جرام عسل جاوكوز (ممكن الاستغناء عنه او استبداله بعسل نحل)
وللتزيين:
كريم شانتى
كريز طازة
(او حسب الرغبة)
الطريقة:
اول حاجة هنعمل عجينة التارت فى اناء هنحط الزبدة والسكر بودرة
ونضربهم بالمضرب لغاية مايمتزجوا
ونضيفلهم البيض والفانيليا
ونضربهم لغاية مايختفى البيض من الخليط
ونضيفلهم اخر حاجة الدقيق
ونضربهم بالمضرب وأول مالخليط يبقى عامل زى حبات الرمل هنوقف الضرب
وهنجمع العجينة بايدينا وطبعا هتبقى طرية فهنغلفها ونحطها فى التلاجة لمدة نص ساعة ولما نطلعها نفردها بين ورقتين خبز
وهنجهز قوالب المينى تارت وهندهنها كويس
وهنحطهم على عجينة التارت بالقلبة
ونقلبهم فهتبقى العجينة فوق القوالب
وهنساويهم كويس فى القوالب وهنخرمهم بالشوكة عشان ميرتفعوش جوة الفرن
تاااااااااااابعونى
هكمل المشاركة الجاية