السلام عليكم ورحمة الله
مكونات كيكة الفدج:
كوبين وتلتين دقيق
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
ربع كوب كاكاو خام
كوب الا ربع سكر
تلت كوب سكر بنى
3 بيضات كبار
فانيليا
نصف كوب ساور كريم(كريمة حامضة)
كوب الا ربع زبدة طرية
نصف كوب زيت
كوب وتلت مياه باردة
مكونات صوص الفدج:
كوب فريش كريم
ملعقة كبيرة زبدة طرية
نصف كوب سكر بنى
2 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز
فانيليا
ربع كيلو شوكولاته مقطعة
وللتزيين:
فراولة
شوكولاته دارك وابيض ذائبين
(او حسب الرغبة)
الطريقة:
فى اناء هنحط الدقيق والبيكنج بودر والكاكاو الخام والسكر الابيض والبنى
ونخلطهم وفى اناء تانى هنحط البيض والفانيليا والساور كريم
ونضربهم بالمضرب الكهربائى
وفى اناء تالت هنحط الزبدة والزيت والمياه الباردة
ونضربهم
ونضيفهم لخليط الدقيق والمواد الجافة
ونضربهم
ونضيفلهم خليط البيض والكريمة
ونضربهم كويس لغاية ماتمتزج المكونات
ونحط الخليط فى صينية مدهونة مقاس 26
خبزتها فى فرن حرارته هادية وطلعتها لما استوت وطبعا كل واحد فرنه غير التانى
دخلتها التلاجة ساعتين تبرد وقسمتها نصفين
تاااااااااااااااااااابعونى
مكملة المشاركة الجاية