منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور    كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  Icon_minitimeالسبت أغسطس 03, 2013 2:07 pm

 السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتم جميعا بخير يارب يكون عيد سعيد علينا كلنا ان شاء الله
ده اخر موضوع هقدمه فى شهر رمضان ان شاء الله لأنى السنة دى معملتش حاجة العيد
انا شفت كتير مواضيع على النت محتارين فى كنافة عش البلبل وانا كنت محتارة زيهم لأنها بتطلع منعكشة معاهم
فحبيت انقل لكم تجربتى البسيطة فيها يمكن تفيدكم ان شاء الله ويارب تعجبكم
المكونات:
نصف كيلو كنافة طرح (واسمها بردو فى المحلات كنافة بورما)
2 كوب سمنةسايحة
كوب ونصف سيرب تقيل بارد(السيرب هو الشربات او القطر او الشيرة)
بندق ولوز للحشو(وممكن فستق او اى مكسرات تانيه يعنى حسب الرغبة)
ملحوظة:المكونات دى على قد الصينية اللى انا مصوراها
الطريقة
اولا ده شكل الكنافة الطرح
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  112
هنقطع منها جزء صغير زى كده
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  212
ونلفه على ايدينا زى كده
شايفين اخر الخصلة اللى قطعناها دى نمسكها بالايد التانية ونشدها واحنا بنلف بس طبعا الايد التانيه كنت بصور بيها فعشان كده الخطوة دى مش ظاهرة
لازم نشد بالايد التانيه عشان الاساور تبقى ماسكة نفسها ومتخافيش مش هتتقطع منك
ومش شرط نلف على ايدينا ممكن نجيب اى حاجة نلف عليها زى المعلقة الخشب او قلم مثلا اللى يريحنا
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  31210
ونبدأ نرص فى الصينية بشكل دائرى ونحط فى كل واحدة نعملها المكسرات
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  412
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  512
لغاية ماتخلص الصينية
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  612
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور   برة ومن غير اى سمنة ليلة كاملة عشان تعضم وتنشف وتكون متماسكة ولما نيجى نساويها هنحطلها كمية السمنة وهتكون سايحة بس مش سخنة واللى تفتكر السمنة الكتير لاء هى مش كتير ولا حاجة هى بتتحمر فى السمنة دى فى الفرن وكمان لما بنخرجها من الفرن بنصفى السمنة الزيادة وهى اساس سواها كمية السمنة دى وده من عوامل نجاحها وفيه ناس بتحط اكتر مانا حاطة بكتير هنا واحنا بنحط عليها السمنةهنسيبها برة ومن غير اى سمنة ليلة كاملة عشان تعضم وتنشف وتكون متماسكة
ولما نيجى نساويها هنحطلها كمية السمنة وهتكون سايحة بس مش سخنة واللى تفتكر السمنة الكتير لاء هى مش كتير ولا حاجة هى بتتحمر فى السمنة دى فى الفرن وكمان لما بنخرجها من الفرن بنصفى السمنة الزيادة وهى اساس سواها كمية السمنة دى وده من عوامل نجاحها وفيه ناس بتحط اكتر مانا حاطة بكتير
هنا واحنا بنحط عليها السمنة
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  712
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  812
وهندخلها الفرن على حرارة عالية(200 مثلا)
ده شكلها فى الفرن قبل ماتستوى على الاخر
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  912
ونطلعها لما يبقى لونها دهبى وفيها ناس بتحبها اغمق من اللى عاملاها بس انا شايفة ان كده معقول
اول مانطلعها نصفيها من السمنة الزيادة
ونحطلها السيرب البارد
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  1012
وممكن لما تبرد شوية نصفيها من السيرب الزيادة بس على فكرة ممكن تحطو سيرب اكتر للى بيحب السكر الزيادة فى الحلويات
ونقدمها لما تبرد
وده شكلها
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  1111

كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  1211

كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور  1311

عوامل نجاح الكنافة الاساور:
اولا الكنافة لازم تكون كنافة طرح مينفعش كنافة عادية
ثانيا لازم تكون طازة جدا لو اتحطت فى الهوا نشفت او باتت مش هتنفع
ثالثا واحنا بنشتغل بالكنافة لازم تكون متغطية بقماش مندى يعنى مبلول مياه عادية مش ساقعة بس معصور كويس جداااا
رابعا هتسألونى هو النص كيلو عمل صينية واحدة بس هقولكم انا استبعدت القطع المنعكشة فى الكنافة عشان الاساور متبقاش منعكشة معايا لأن طبعا على مانجيب الكنافة من المحل ونرجع بيها البيت فيه اجزاء منها هتتبهدل والقطع اللى استبعدتها دى فى الاخر اخدتهم وقطعتهم وعملت بيهم صينية كنافة عادية بالقشطة
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
كنافة عش البلبل(أساور)صغيرة ومتساوية زى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كنافة مبرومة بالفستق زي اللى بتتباع فى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور
» جلاش عش البلبل من مطبخ الشيف مونى بالصور
» فطيرة عش البلبل من مطبخ الشيف مونى بالصور
» كنافة بالمانجة من مطبخ الشيف مونى بالصور
» كنافة بالفراولة من مطبخ الشيف مونى بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: الحلويات :: الحلويات الشرقية والغربية-
انتقل الى: