منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور   حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور Icon_minitimeالأربعاء مارس 21, 2012 10:37 am

السلام عليكم ورحمة الله
النهرده عملت البالميه اللى هو البف باسترى(عجينة الميل فى) على شكل نخل وطلع طعمه رائع
المقادير
300 جم دقيق
50 جم زبدة
رشة ملح
160 جم ماء بارد
200 جم زبدة مبردة
سكر
الطريقة
هنضرب ال50 جم زبدة مع الدقيق ورشة الملح
هيبقو عاملين زى حبات الرمل
حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 152
وهنحط عليهم الميه البارده ونعجن ونخلى العجينة على شكل الكورة
حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 249

هنعمل العجينة على شكل وردة
حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 350

احنا عايزين الجزء اللى فى النص ده سميك عشان هنحط عليه ال200 جم زبدة
هنفرد الزبدة بالنشابة على ورق زبدة ونحاول نخليها على شكل مربع ونحطها على الجزء السميك اللى عندنا

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 451

ونقفل عليها الاطراف
حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 548

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 643


ونقلبها

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 741
ونبدء نفردها بالراحة هنلاقى عندنا فقاقيه هوا كتير لازم نخرم خرمة بالسكينة ونفضى الهوا عشان الزبدة متطلعش منه والعجينة تبوز
اللى فى الاخر دى الفقاقيع وانا حاطالكم عليها علامة

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 839
بعد مافضينا الهوا نكمل فرد
حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 933
دلوقتى هنطبق العجينة على بعض
شوفو هطبقها ازاى
حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1025

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1124

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1219

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1318

بعد ماطبقناها بالشكل ده هنغلفها وندخلها التلاجة
وهنكرر موضوع الفرد والطوى بالشكل ده 4 مرات
بين كل مرة ومرة تحطى العجينة فى التلاجة لمدة ساعتين ولو حسيتى ان الزبدة ساحت منك ممكن تحطيها فى الفريز
وطبعا بردو فى كل مرة هتفضى منها الهوا لو لقيتى
خلاص عملنا الموضوع ده 4 مرات
الفرد والتطبيق ده هو اللى بيخلى العجينة مورقة
هنطلعها ونفردها على شكل مستطيل ونطوى منها جانبين ونحط عليها سكر ونضغط عليه بايدينا عشان يمسك فيها كويس زى كده
حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1416

ونطبق تانى بالشكل ده

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1516

ونطبق تالت هيكون شكلها اسطوانة زى كده

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1614
ممكن قبل ماتقطعيها تعينيها فى التلاجة لمدة ساعة لو حسيتى ان الزبدة ساحت منك
بعد كده نقطعها ونحاول نخليها على شكل نخل ونحطها فى صينيه على ورق زبدة

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1714

وممكن ترشى على كل واحدة سكر من فوق وممكن لاء يعنى الخطوة دى اختيارية
انا عن نفسى حطيت عشان بحبها مسكرة
وتخبزيها على فرن حرارة 200

ودى لما استوت

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1814

حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور 1913
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فطيرة الدجاج بعجينة الزبادي من مطبخ الشيف موني بالصور
» معجناتى بعجينة الفطير السويدى لشهر رمضان من مطبخ الشيف مونى بالصور
» عيش الشيبسى من مطبخى بالصور
» فطيرة البطاطا من مطبخى بالصور
» رز معمر حلو من مطبخى بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: الحلويات :: المعجنات والفطائر والتارت-
انتقل الى: