المقادير:
2
باذنجان رومي حلقات ومرشوش عليه ملح لمدة نص ساعة -- 100 جرام ورق ريحان-
20 جرام مسطردة- 100 جرام جزر استيك-100 جرام جبنة موتزرايلا- 50 جرام جبنة
رومي قديمة مبشورة-
100 جرام صلصة طماطم
الصوص: 50
جرام زبدة+زيدة-1 بصل مفروم-2 ثوم مفروم-250 جرام طماطم كون كاسيه-5 جرام
ملح- 5 جرام فلفل-5 جرام زعتر-5 جرام روز ماري-شوية شوربة صغيرينالطريقة:
الفرن شغال علي 200 يوضع
الباذنجان علي الشواية ويسوي 50% مع التقليب علي الجهاتين او اطريه باي
طريقة عشان اقدر الفه رولز او ادخله الفرن في صينية مدهونة زيت لحد مايطرا
وبعدين اجيب واحدة واضع عليها شوية صلصة ادهنه بيها واضع مسطرده وادهنها
بيه بردو واضع ورق الريحان في اوله من فوق كل واحدة ورقتين او واحدة حسب
مقاس الورقة وبعدين اضع الجزر قطعتين بحيث يبقي باين من الجوانب واضع
الجبنة الموتزرايلا فوق الجزر والجبنة الرومي فوقهم وبعدين الفها رول
بالراحة خالص وكدا اكرر نفس الكلام مع باقي الكميةنعمل الصوص:اضع
الزبدة والزيت علي النار ولما يسيحوا اشوح البصل والثوم واضع الطماطم
اشوحها معاهم واضع الملح والفلفل والزعتر والروز ماري والشوربة واسيبه
يستوي مع بعضه
واجيب القالب البيركس واضع فيه نص
الصوص واضع الباذنجان واضع بقية الصوص ونرش عليه جبنة موتزرايلا وجبنة
رومي قديمة وندخله الفرن تكمل سواها