السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير معلقه كبيرة خميرة
معلقة صغيرة سكر
معلقة صغيرة ملح
معلقه كبيرة زيت 40 جرام دقيق
100 جرام ماء دافىء
نصف كيلو دقيق
30 جرام نشا
كوبيتين ونصف مايه للعجبن
زيت للقلى
شربات تقيل
الطريقه الخميرو والسكر والملح و40 جرام دقيق والزيت وربع
كوب المايه الدافىء نقلبهم مع بعض ونسيبهم بتخمروا لمدة ساعه ودى تبقى
خميرة الزلابيا
وبعدين لما تخمر نجيب الدقيق والنشا والمايه ونعجن ولاذم تكون سايله ولو إحتاجت العجينه إذا كانت يابسه نحطهلها مايه
وبعدين نحط العجينه المتخمرة ليها ونسيبها تخمر ساعه كمان
وبعدين بعد ما تخمر نقلبها كويس ونسخن الزيت ونحضر معلقه
صغيرة وطبق صغير فيه زيت ونمسك العجينه بقبضة إيدينا تطلع من قبضتنا كدا
كورة صغيرة بالمعلقه الصغيرة نغمسها فى الزيت ونقطع الكورة ودا عشان
العجينه ما تلزقش فى المعلقه ونحطها فى الزيت ونقلبها كويس عشان تحمر من كل
ناحيه وبعدين نحطها فى الشربات أو نرش عليها سكر بودرة