السلام عليكم ورحمة الله
كل سنة وانتوا طيبين
الشعيبيات وصفة سورية قديمة او تراثية اصلها محافظة ادلب السورية وبالتحديد مدينة أريحا والشعيبيات لازم تكون مورقة وبتمر بكزا مرحلة زى التسمين والتوريق قبل ماتدخل الفرن وطبعا ممكن تتحشى عين جمل او قشطة او فستق والوصفة اخدتها من شيف سورى اسمه/عماد رجب وكمان مدينة حلب اشتهرت بيها فيه ناس بتقول شعيبيات ادلبية وناس بتقول شعيبيات حلبية
المكونات:
كيلو دقيق
نصف كوب سيرب(السيرب هو القطر او الشربات)
3 كوب زبدة طرية
ماء للعجن
مكونات السيرب:3 كوب سكر و2 كوب ماء وعصير نصف ليمونة
مكونات الحشو:
تلت كيلو فستق
كوب سكر
ربع كوب سيرب
الطريقة:
فى اناء هنحط الدقيق وكوباية من التلات كوبايات زبدة اللى فى المكونات وعليهم نص كوباية السيرب
ونقلبهم كويس لغاية مايمتزجوا
ونضيفلهم مية العجن بالتدريج
ونبدأ نعجن لغاية مايبقى عندنا عجينة طرية وناعمة
ونقسم العجينة لتلات قطع متساوية
وكل قطعة من التلاته دول هنقسمهم قطع متوسطة فى الحجم ومتساوية
وهناخد القطع دى نقلبها فى سمنة سايحة او زبدة
ونرصهم جنب بعض ونسيب العجينة ترتاح لمدة نص ساعة عشان فردها يبقى سهل
وبعد ماترتاح العجينة نفرد كل قطعة وندهنها كمية كافية من كوبايتين الزبدة اللى فضلوا من التلاته اللى مكتوبين فى المكونات
ونطبقها
ونعمل كده مع بقية القطع ونرصهم فوق بعض
ونحطهم فى التلاجة لمدة متقلش عن نص ساعة ولما نطلعهم ناخد كل قطعة نطبقها
ونمطها بايدينا هنلاقيها بتمط معانا بسهولة او نفردها بالنشابة لو اسهل ونرقق العجينة على قد مانقدر
ونبرمها
ونعمل كده مع بقية قطع العجينة ونحطهم جنب بعض فى صينية ودى اخر مرحلة
تااااااااااااااااااااابعونى
هكمل المشاركة الجاية