عدنا كما وعدنا
اول حاجة بالنسبة لأشكال الشوكولاته اللى فى الجنب هنسيح نصف كوب شوكولاته بيضا مبشورة على حمام مائى ونفردها على ورق خبز ونمشى عليها بمشط الحلويات او بالشوكة
ونسيبها تجمد ونسيح نصف كوب شوكولاته مبشورة دارك ونفردها على الشوكولاته البيضا ونسيبها تجمد ونجيب قطاعة استلس اى شكل نختاره ونسخنها ونبدأ نقطع بيها الشوكولاته
وهتدينا شكل مموج جميل
بالنسبة لعجينة الشوكولاته البلاستيك ومكوناتها كالتالى:
2 كوب شوكولاته مقطعة
8 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز(وفى الوصفة دى مش هنقدر نستبدله بمكون تانى)
2 ملعقة كبيرة زيت نباتى
الطريقة
فى طبق هنحط الشوكولاته المقطعة مع الزيت
ونسيحها على حمام مائى
ولما تسيح نشيلها من الحمام المائى ونسيبها تهدا 5 دقايق ونضيفلها عسل الجلوكوز مع التقليب
هنلاقيها بقت معانا عجينة بس طبعا هتكون طرية جدا فمش هنعرف نشتغل بيها
نغلفها بنايلون ونسيبها طول الليل عشان تتماسك بس منحطهاش فى التلاجة
وتانى يوم نشتغل بيها هنلاقيها بقت متماسكة نفردها على نشا
واول حاجة هنعملها فى الوردة هى الدعامة
وهنقطع من عجينة الشوكولاته اربع دواير
هناخد واحدة منهم نلفها على الدعامة اللى عملناها
وال3 دواير اللى فاضلين هنحطهم على بعض وفى بدايتهم الدعامة والورقة ونلفهم
هتطلع عندنا وردة جميلة
ودى اسهل طريقة نعمل بيها وردة الشوكولاته وفيه طرق كتير توضح على اليوتيوب
وهنقطع الجزء الزيادة فى الوردة
وبكده تبقى جاهزة نحطها على الكيكة او اى تورتة عندنا
وميزة عجينة الشوكولاته ان طعمها احلى بكتيييييييييييير من عجينة السكر
اخر حاجة الشوكولاته المبشورة جوة القلب على الكيكة انا جبت قطعة شوكولاته كبيرة وحطتها برة الفريزر والتلاجة لمدة يوم كامل وقشرتها بقشارة الخضار ادتنى الشكل الجميل ده وهو احلى بكتير من بشرها بالمبشرة مش بتدينا الشكل ده بس اهم حاجة تسيبوا الشوكولاته خارج التلاجة مدة كافية
وطبعا فى الاخر التزيين ده حسب رغبتكم
ناس كتير بتسألنى ازاى نحفظ الكيكة او التورتة فى التلاجة من غير ماتنشف تانى يوم
اقولهم طبعا عن نفسى اللى بعمله انى لازم احطها فى علبة التورتات والكيكات بتقعد معايا اكتر من اسبوع كأنى لسه عاملاها
يارب موضوعى يكون عجبكم
وبالهنا والشفا