منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور   الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور Icon_minitimeالإثنين سبتمبر 22, 2014 11:38 am

السلام عليكم ورحمة الله

كل سنة وانتو طيبين بمناسبة قرب عيد الأضحى المبارك

الجاتوه الهرمى وجاتوه الشطرنج شكله حلو وطريقته سهلة

اول حاجة مكونات الجاتوه الهرمى:

ربع كيلو دقيق سبونش فانيليا

ربع كيلو دقيق سبونش كاكاو

(وطبعا دقيق الاسبونش الجاهز مضاف ليه البيكنج بودر والمحسن والسكر احنا بنضيف فقط البيض والماء ومفيهوش مواد دهنية لأنه اسفنجى)

6 بيضات كبار

نصف كوب ماء

فانيليا

مكونات الحشو:

كوب ونصف كريم شانتى خام

2 الا ربع كوب ماء مثلج

3 ملعقة كبيرة حليب بودرة

2 ملعقة كبيرة كاكاو خام

5 ملعقة كبيرة سكر بودرة

(ةممكن بدل الحليب البودرة والماء مثلج حليب طبيعى)

وللتزيين:

جوز هند اصفر او حسب رغبتكم

الطريقة:

انا كل مرة بستخدم دقيق اسبونش سايب بس المرة دى استخدمت الطحان وكل علبة بيبقى فيها نص كيلو
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 111
فى اناء هنحط سبونش الكاكاو و3 بيضات وفانيليا وربع كوب ماء
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 210
وهنخفقهم بمضرب البيض لمدة 3 دقايق متواصلة لغاية مايغلظ الخليط ويبقى كريمى
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 311
ونحط الخليط فى صينية مربعة على ورق خبز
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 411
وندخله فرن حرارته هادية وطبعا كل فرن بيختلف عن التانى
وهنعمل كيك الفانيليا
فى اناء هنحط سبونش الفانيليا مع 3 بيضات وفانيليا وربع كوب ماء
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 511
ونخفقهم بمضرب البيض لمدة 3 دقايق متواصل
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 611
ونحط الخليط فى صينية مربعة على ورق خبز
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 711
وندخلها فرن حرارته هادية لغاية ماتستوى
وبكده هيبقى عندنا ديسكين فانيليا وكاكاو وسمكهم مش هيبقى عالى لأن الصينية كبيرة ولأننا لسه هنعمل طبقات فوق بعض
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 811
هنقلبهم على ورق خبز وندخلهم التلاجة لمدة يوم كامل
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 911
تانى يوم نطلعهم عشان نحضر الجاتوه واول حاجة هنعملها الكريم شانتى
هنحط كل مكونات الكريم شانتى مع بعض فى اناء
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1011
ونضربهم بمضرب البيض لغاية مانوصل للقوام المطلوب وبكده يبقى الكريم شانتى جاهز عندنا
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1110
ونحضر ادوات الفرد والتقطيع
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1210
ونحط الكيكتين على بعض الفانيليا والكاكاو ونساوى اطرافهم بالسكينة المشرشرة
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1310
ونقسمهم بالنص بالظبط هيبقى عندنا 4 ديسكات 2 فانيليا و2 كاكاو
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1410
وهنحشى الكيك بالكريم شانتى
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1510
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1610
تااااااااااااابعونى
هنكمل المشاركة الجاية

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور   الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور Icon_minitimeالإثنين سبتمبر 22, 2014 11:55 am

هيبقى عندنا 4 طبقات بنى ابيض بنى ابيض وبينهم كريم شانتى
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1710
ودايما واحنا بنشتغل هنساوى الاطراف بالسكينة المشرشرة وبدل مانقسم القطعة اللى عندنا مرة واحدة ويبقى صعب علينا فى الشغل هنقسمه ل 3 قطع متساويين
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1810
وكل قطعة من دى هناخدها نقسمها بالجنب او بزاوية زى مانا حاطة السكينة بالظبط ويستحسن نحط الكيك فى التلاجة بعد مانحشيه بالكريم شانتى عشان واحنا بنقسمه يبقى متماسك
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 1910
هتتقسم لقطعتين نحشيهم بالكريم شانتى
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 2010
وهيدينا الشكل ده اللى هو شكل الهرم المبدئى
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 2210
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 2310
هنغلف الجاتوه من برة بالكريم شانتى ونحط عليه جوز الهند ونقطعه قطع متساوية ومننساش ان لسه عندنا قطعتين هنعمل معاهم نفس الخطوات اللى فاتت وهيدينا شكل الجاتوه الهرمى الجميل بس قبل الصورة النهائية هنشرح طريقة جاتوه الشطرنج
نفس المكونات والطريقة اللى استخدمناها فى الجاتوه الهرمى بالنسبة للكيكات والكريم شانتى هى اللى هنستخدمها فى جاتوه الشطرنج اللى هيختلف بس طريقة التقطيع
بعد مانحط ال4 شرايح فوق بعض ونحشيهم بالكريم شانتى ونقطعهم ل3 تانيين هنقطع بالطول ل3 قطع مثلا
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 2410


ده اول جزء قطعناه
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 2510
وهنحط القطع فوق بعض عكس بعض يعنى الشريحة البنى يبقى فوقها ابيض والابيض فوقها بنى عشان تدينى شكل الشطرنج وكل طبقة قبل مانحطها هنحط طبقة كريم شانتى وهتدينى الشكل ده
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 2710
هنغلفها بالكريم شانتى ونحط عليها جوز الهند ونقطعه
وده شكل الجاتوه الهرمى اللى عملناه اول الموضوع
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 2810
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 2910
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 3010
وده جاتوه الشطرنج
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور 3110
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور
» ريد فيلفت كيك من مطبخ الشيف مونى بالصور
» تشوكليت كيك من مطبخ الشيف مونى بالصور
» كنافة بالمانجة من مطبخ الشيف مونى بالصور
» شترودل التفاح من مطبخ الشيف مونى بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: الحلويات :: التورتات والجاتوهات والكيكات-
انتقل الى: