منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 38
الموقع : elshefmony.mam9.com

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور   البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور Icon_minitimeالثلاثاء يونيو 17, 2014 3:05 pm

السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتم بخير
ده اخر موضوع هنزله قبل رمضان ان شاء الله وهو البوظة العربية والبوظة العربية تاريخها بيعود لمدينة دمشق وهى اختراع سورى من سنة 1895 واللى اكتشفها وقتها شخص اسمه محمد حمدى بكداش واولاده واحفاده ورثوا منه المهنة والمحل بتاعهم اسمه بكداش وموجود لغاية دلوقتى فى دمشق فى منطقة سوق الحميدية وان شاء الله قريب ترجع سوريا زى الاول واحسن ونروح ناكل البوظة هناك على اصولها

مش هطول عليكم بس حبيت اقولكم نبذة مختصرة عن تاريخ البوظة (وطبعا النبذة دى لغير السوريين لأنهم اكيد عارفين اكتر منى)
المكونات:
لتر حليب
كوب وربع سكر
ملعقة صغيرة مستكة مطحونة
ربع كوب سحلب(خام مش مضاف ليه اى مكسرات)
2 ملعقة صغيرة ماء ورد
كوب فستق مجروش
الطريقة:
هنحط كوبايتين من الحليب والسكر فى كسرولة
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 113
ومعاهم المستكة المطحونة ونحركهم ونحطهم على نار هادية لغاية مايغلوا
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 313
وده شكل المستكة قبل مانطحنها
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 213
وبعد مايغلى الحليب والسكر هناخد منهم ربع كوب وندوب فيه السحلب وافضل نوع سحلب هو التركى بس بقية الانواع بردو تنفع انا عن نفسى استخدمت سحلب عادى
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 413
ونقلبهم لغاية مايدوب السحلب ونضيفهم على الحليب البارد والسحلب ده هو اساس البوظة العربية لأنه هو اللى بيخليها فيها مطاطية
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 514
ونحركهم لمدة دقيقة لغاية ماتتكون عندى رغوة ونضيفهم للحليب اللى غليناه فى الكسرولة
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 613
ونشغل عليهم النار ونفضل نقلبهم على نار هادية لغاية مايغلى ويغلظ قوامه ونضيفله ماء الورد(ممكن نستخدم ماء ورد وماء زهر حسب رغبتكم) ونعلى النار لغاية مايغلى مرة تانيه ولما نطفى النار عليه نصفيه عشان نضمن ان مفيش اى كلاكيع ونحطه فى علبة محكمة الغلق
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 714
ونضيفله الفستق المجروش وطبعا من اساسيات البوظة العربية الفستق الحلبى بس هو مش متوفر عندى فاستخدمت فستق امريكى
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 812
ونقلبهم
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 913
ونحطها فى الفريزر ونقلبها كل 5 ساعات عشان متكونش كتل تلجية وانا معنديش ماكينة الايس كريم لو عندكم هتحطوا البوظة فى التلاجة العادية وبعدين هتحطوها فى الماكينة لمدة ساعة ونص تقريبا والماكينة هتخلى البوظة تمط اكتر
قدمتها تانى يوم وطبعا مش محتاجة لأى تزيين
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 1012


البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 1112


بصراحة طعمها اكثر من رائع وعجبتهم جدا فى البيت بس اكيد مش زى البوظة الاصلية بتاعة بكداش بس بنحاول لغاية ماناكلها فى دمشق ان شاء الله
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ريد فيلفت كيك من مطبخ الشيف مونى بالصور
» تشوكليت كيك من مطبخ الشيف مونى بالصور
» مهلبية قمر الدين من مطبخ الشيف مونى بالصور
» تورتة الفراشة من مطبخ الشيف مونى بالصور
» سوربيه الشوكولاته من مطبخ الشيف مونى بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: الحلويات :: عصائر وفواكه وايس كريم-
انتقل الى: