منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كرواسون الشيف حسن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 37
الموقع : elshefmony.mam9.com

كرواسون الشيف حسن  Empty
مُساهمةموضوع: كرواسون الشيف حسن    كرواسون الشيف حسن  Icon_minitimeالسبت ديسمبر 03, 2011 11:50 am

المقادير : 1 كيلو دقيق مخبوزات - نصف كوب سكر - م / ك خميرة - م/ص محسن
خبز - 2م / ك لبن بودرة - م/ص ملح - 600جم زبدة - 50 جم ماء

انا كتبت المقادير بس اهم حاجة الدقة فى الطريقة

1 - تفرد الزبدة على كيس بلاستيك على شكل مستطيل و توضع فى الثلاجة
2- نضع الدقيق + السكر + الخميرة + اللبن + المحسن ونعجنهم كلهم
3 - نضع الماء جزء جزء حتى تتماسك العجينة ويكون لون العجينة ابيض ومش
لاصقة فى اليد ( الي معندهاش عجانة تعجن بيدها انا عملته باليد )
4 - نضع بعد ذلك الملح ونعجنهم مرة اخرى ختى يتداخل الملح فى العجين
5- نضع العجينة 20 دقيقة فى التلاجة ترتاح
6- نرش الطربيزة بالقيق و نفرد العجينة بإرتفاع 1 سم على شكل مستطيل يعني
مش رقيقة ولا سميكة
7- نضع الزبدة داخل العجينة ونطبق العجينة على الزبدة مع ازالة الدقيق من كل اتجاه . كده اصبحت الزبدة داخل العجين
8 - نحضر نشابة او زجاجة ماء ونبدء نفرد العجينة ببطء شديد حتى لا تخرج الزبدة من العجين
9- نغطى العجين بالبلاستيك و نضعها فى الثلاجة ترتاح لمدة ساعة
10- تخرج العجينة من الثلاجة ونفردها مرة اخرى ببطء اهم حاجة ان اثناء
الفرد نحس ان الزبدة بدأت تتداخل فى العجين . تكرر هذه العملية 4 مرات وكل
مرة تترك ساعة فى التلاجة
11- اخر مرة نفرد العجينة و نبدأ نشكل العجينة
12 -نأخذ من العجينة جزء على شكل مسطرة بعد فرد العجينة طبعا ونفرد الجزء و
نقطعة زى المثلث و نخلى راس المثلث ناحية جسمك و الجزء العريض نبدأ نلف
منه و حتى نصل للحرف
13- الجزء المتبقى نفرده كله ونحضر كريمة باسترى و نضعها عليه كلها و نلفها مثل الرول و نقطعها دوائر صغيرة
14- نحضر صانية مدهونة بالزيت و نضع فيها العجين مع مراعاه بعدهم عن بعد عشان التخمير
15- يترك من 2- 3 ساعات يخمر ويوضع فى درجة 190 د - 25 دقيقة

جربوا نصف الكمية الأول عشان بتكون كتير تكفى 4 -5 افراد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
كرواسون الشيف حسن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الوصفات المنقولة والأجنبية :: منتدى الطبخ :: الشيف حسن-
انتقل الى: