منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 37
الموقع : elshefmony.mam9.com

الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور   الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور Icon_minitimeالأربعاء يناير 14, 2015 1:44 pm

السلام عليكم ورحمة الله
مكونات عجينة الدوناتس:
كيلو دقيق
بيضتين كبار
فانيليا
نصف كوب زبدة طرية
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة سكر
ربع كوب حليب بودرة
حليب دافىء للعجن(وممكن نستبدله بمياه)
وللقلى هنحتاج لتر زيت
وللتزيين:
شوكولاته
شوكولاته بيضاء
فستق مطحون
فارمسيل
(او حسب الرغبة)
الطريقة
فى اناء هنحط كيلو الدقيق ومعاه كل المكونات الجافة
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 110
ونخلطهم ونضيفلهم البيض والزبدة
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 210
وهنعجنهم كويس مع الدقيق وبقية المكونات لغاية مايمتزجوا
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 310
وهنضيفلهم الحليب الدافى ونعجن ونزود حليب حسب مايحتاج الدقيق
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 410
وهيبقى عندنا عجينة طرية وفى نفس الوقت متماسكة
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 510
ونغطيها ونسيبها تختمر فى مكان دافى لمدة نص ساعة بس لأنها هتختمر تانى بعد مانفردها ونقطعها
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 610
وناخد جزء من العجينة نفردها على ترابيزة مرشوشة بالدقيق تقريبا بسمك 2 سم
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 710
ونبدأ نقطعها بقطاعات الدوناتس المخصوصة وفيها منها حجم كبير وحجم صغير
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 810

الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 911

ولو معندناش قطاعات الدوناتس ممكن نقطع العجينة بأى كوباية حجمها مناسب ونفرغها من النص بغطا ازازة يعنى ان شاء الله مفيش حاجة هتوقفنا
وبعد مانقطعهم نسيبهم يختمروا على طبق مرشوش دقيق
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1010
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1110
ونسيبهم يختمروا للمرة التانية من مدة نص ساعة لساعة الا ربع
وعلى سبيل التغيير هنعمل شوية على شكل قلب
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1210
وده شكل الدوناتس بعد ماسبناه يختمر
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1310
وهنقليه فى زيت غزير وحتى وهو بيتقلى هنلاقيه انتفخ لأن الخميرة بتفضل شغالة وفيه ناس بتعمله فى الفرن بس هو اساسه القلم والطعم الاحلى المقلى
ولازم زيت غزير وسخن عشان ميشربش زيت بعد مايطلع
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1410
وهنطلعه من الزيت لما يبقى لونه دهبى ونسيبه يبرد عشان بعد كده هنزينه
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1510
وهنسيح شوكولاته ونحط فيها الدوناتس من ناحية واحدة
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1610
وبعد مانغطسهم فى الشوكولاته نحطهم على ورق خبز لغاية ماتنشف الشوكولاته ده بالنسبة للى هنزينها بخطوط شوكولاته لكن اللى هنزينهم بالفستق والفارمسيل هنشيل الدوناتس من الشوكولاته السايحة وبعدها مباشرة هنحطهم فى طبق الفستق او الفارمسيل
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1711
ولو عايزين تريحوا دماغكم من كل ده وتعملوا تزيين سريع ممكن تعملوا الجليز (glaze)
الخاص بالدوناتس وهيبقى عبارة عن حليب وفانيليا وزبدة وسكر بودرة وبردو هيدى لمعة وشكل حلو فى التزيين
وده شكل الدوناتس النهائى
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1810
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور 1911

يارب يكون عجبكم
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: الحلويات :: المعجنات والفطائر والتارت-
انتقل الى: