منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 37
الموقع : elshefmony.mam9.com

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور   محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور Icon_minitimeالسبت أبريل 12, 2014 11:58 am

السلام عليكم ورحمة الله
دى ايام ورق العنب فقلت استغل الفرصة دى واعمل محشى ورق عنب واخلى الموضوع ده للمبتدئات فى المحاشى
المكونات:
نصف كيلو ورق عنب
وللخلطة هنحتاج:
3 كوب ارز مصرى
7 طماطم
3 معالق كبار صلصة
2 حزمة كسبرة خضراء
حزمة بقدونس
حزمة شبت
ربع كوب زيت بصلة كبيرة
توابل الخلطة:
فلفل اسود-رشة شطة-بهارات-كمون-كسبرة ناشفة
وللتسوية هنحتاج:
2 كوب شوربة فراخ او لحمة
2 ملعقة كبيرة سمنة
الطريقة:
هنسلق الورق بعد مانوضبه ونشيل منه العناقيد ونستبعد الورق اللى مينفعش يتحشى
هنسلقه لمدة اقل من دقيقة عشان ميتقطعش معانا واحنا بنلفه وممكن ننزله فى مياه مغلية ونطلعه
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 114


لازم نسيبه يبرد خالص وممكن نحطه فى التلاجه وممكن نسلقه قبل الحشو بيوم وطبعا هنحطه فى مصفاة
وهنحضر الخلطة
هنبشر البصل ونحطه على النار مع الزيت ونقلبهم
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 213


وهنضرب الطماطم فى الخلاط ونصفيها ونحطها على البصل لما لونه يصفر لغاية ماتتسبك


محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 313


هنطفى النار ونقطع الكسبرة والبقدونس والشبت ونحطهم على البصل والطماطم ونقلبهم
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 412


ونحط عليهم الرز بعد مانغسله كويس ومعاه التوابل
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 513


ونقلبهم كويس ونسيبهم يبردوا وكده الخلطة تبقى جاهزة
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 613


وخلطة المحشى دى هى اللى بنستخدمها فى مصر فى جميع أنواع المحاشى والممبار
وهنجيب اى ورقة من ورق العنب اللى سلقناه قبل كده والعروق الخشنة اللى فى الورقة هى اللى هتبقى مواجهة لينا وهنحط عليها الخلطة
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 712


ونحط فى اول الورقة كمية الخلطة المناسبة حسب حجم الورقة
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 813


وهنطوى جناب الورقة على الخلطة
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 912


وهنمسك الخلطة بالورقة ونضغط عليهم واحنا بنلف عشان المحشى يبقى متماسك






محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1012


ونكمل لف
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1112


فيه طريقة تانية
هنحط الخلطة على الورقة زى قبل كده وهنطوى الأول الجزء اللى قبل الخلطة يعنى هيكون حوالى ربع الورقة


محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1212
وهنطوى عليها الجناب
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1313


ونلف ونضغط واحنا بنلف عشان المحشى يبقى متماسك
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1412


ونكمل لف
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1512


مفيش فرق بين الطريقتين غير انكم تختاروا الأسهل بالنسبالكم
وفيه ناس مش بتلف على الطبق بتلف على ايديها طبعا اللى يريحكم
بالنسبة للحلة اللى هنرص فيها المحشى بنحب نحط فى القاعدة الورق اللى منفعش يتسلق وعيدان الورق عشان بيعطوا للطعم حموضة وفيه ناس بتحط بطاطس طبعا بردو اللى يريحكم
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1612
ونرص المحشى بشكل دائرى
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1712
ولازم نسيب مسافة فى الحلة من فوق عشان لسه هنحط الشوربة وحجم المحشى هيتضاعف
بالنسبة للسواء هنسخن الشوربة اللى هنسقى بيها المحشى وقبل مانحط الشوربة هنحط الحلة على النار وعلى وشها معلقتين كبار سمنة ونغطيها ونسيبها على النار لمدة 10 دقايق وبعد كده نحط الشوربة بعد ماتكون غليت وطبعا الشوربة هتغطى ورق العنب ونجيب طبق يكون على قد الحلة ونحطه فوق المحشى والخطوة دى مهمة لأن الطبق ده بيضغط الشوربة مع البخار ويخلى المحشى يستوى كويس


محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1812


ونسيبه على نار هادية لغاية مايستوى وطبعا كل فترة هنختبر سواه
وممكن بعد مايستوى نعصر ليمونة على الوش بتعطى طعم حلو بس طبعا ده على حسب مانتو متعودين
وده الشكل النهائى
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور 1911


طبعا انا عارفة ان الكلام ده معظم الستات عارفينه بس زى ماقلتلكم فى البداية موضوعى للمبتدئات مش للمحترفات
وبالهنا والشفا

يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور Dot
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: وصفات الطبخ :: أطباق رئيسية-
انتقل الى: