منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 العيش الفينو للمبتدئات من مطبخى بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني



عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 31
الموقع : elshefmony.mam9.com

مُساهمةموضوع: العيش الفينو للمبتدئات من مطبخى بالصور   الخميس مارس 01, 2012 11:25 am

المقادير
نص كيلو دقيق
2 ملعقة كبيرة سكر
نص م ص محسن خبز
2 م ص خميرة فورية
2 م ك زيت وممكن زبدة ع فكرة
ماء دافىء للعجن
بيضة وكيس فانيليا لدهان الوجه
الطريقة
هتحطى الدقيق والخميرة الجافة والمحسن مع بعض وتحطى عليهم الميه الدافية
واحدة واحد وتفضلى تعجنى كتير وتحطى ميه وتعجنى لغاية ماتبقى العجينة كورة
وبعد كده هتحطو معلقتين الزيت وتعجنو تانى
بس بصو عجينة العيش مش طرية اوى ولا ناشفة اوى
يعنى عاملة كده زى الحاجة الملصقة
يعنى العجينة مش ناشفة ولا طرية لدرجة ان العجين يطلع فى ايدك
اهم حاجة حتى بعد مالعجينة تبقى كورة تفضلى تعجنى فيها بايدك ده بيدى نتيجة حلوة اوى بعد كده
وكل ماتعجنى وتقرصى فيها هتبقى احلى وهتلاقى العجينة بقى لونها ابيض
تغطيها وتدخليها فرن البوتاجاز تخمر لمدة ساعتين او اكتر وكل ماسبتيها تخمر كل مابقى احسن
هوريكم الخطوات دى بالصور
هنا خلطت المقادير الجافة مع بعض وحطيت عليهم الميه


ده كنت خلصت عجن وخلاص هسيبها تخمر


هنا بعد ماالعجينة خمرت


بعد كده اخد جزء من العجينة افرده بالنشابه


والفه رول


واحطه فى الصينية وهكذا كل العجينة وارصهم فى الصينية اسيبهم يخمروا
بعد كده اعمل فيهم فتحات بالسكينة وادهن الوش بالبيض والفانيليا واحط عليهم سمسم او حبة البركة



وتدخليه فرن البوتاجاز على حرارة 200
وتحطى فوق النار صينية فيها ميه عشان الحاجة متتلسعش منك وتوزع الهوا فى الفرن وتطفى لما الوش يحمر
فضل منك عجينة ومش عايزة تعمليها عيش
نعملها سندويتش عجوة او جبنة او مربى او اى حاجة احنا بنحبها
ناخد الجزء ده ونفرده ونحشيه
زى كده




وده العيش لما طلع




شوفى طرى وهش ازاى من جوة



وده سندويتش العجوة لما طلع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elshefmony.mam9.com
حساسة

avatar

عدد المساهمات : 85
تاريخ التسجيل : 05/08/2011
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: العيش الفينو للمبتدئات من مطبخى بالصور   السبت مارس 17, 2012 1:42 am





الله الله علي الابدااع ده

ماشاء الله شطورة انتي حتي تقولي الطريقة و تحذيرات تفيد المبتدأين زي حالاتي كدة ههههه

يعني اول مرة انتبه انه نحط صيينية فيها مية عشان المخبوز ما يتحرقش حلوة المعلومة الله يجزيكي خير يارب عليها

والطريقة اروع والصور جوعتني هههه

بس ايه هو [size=21]نص م ص محسن خبز
؟؟؟






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
العيش الفينو للمبتدئات من مطبخى بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: وصفات الطبخ :: مقبلات ومعجنات-
انتقل الى: