منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 اكلير شكولاه للشيف حسن

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني



عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 31
الموقع : elshefmony.mam9.com

مُساهمةموضوع: اكلير شكولاه للشيف حسن    السبت ديسمبر 03, 2011 12:03 pm

المقادير:


العجينة:

1/2 لتر ماء-200 جرام زبدة-5 جرام ملح-5 جرام سكر-300 جرام دقيق-6 بيضات-5 جرام فانيليا
الحشو:

100 جرام بستري كريم بودر(كاسترد)-200 مل ماء-50 جرام شيكولاه سايحه
الجلاسيه:

200 جرام شيكولاه فندام(50 جرام فندام ابيض سايح علي 150 جرام شيكولاه)
الطريقة:

الفرن شغال علي 200
نغلي الماء ونضع فيه الملح والسكر والزبدة ولما يغلو ويسيحوا مع بعض اضع
الدقيق واقلب بسرعة لغاية ماالاقي العجينة مش بتلزق في الحلة وبعدين اتركها
تبرد خالص وبعدين اضع عليها البيض واقلبه كويس اوي والفانيليا واقلبها
واضعها في الكيس وانا وضعت البلبلة الواسعة فيها الاول طبعا


اجيب صاج او صينية وادهنه مادة دهنية وورق زبدة ومادة دهنية وابدأ اضع العجينة في الصاج حجمها متوسط
وادخلها الفرن لمدة 35 دقيقة

اضع البستري الكريم والماء واقلبهم مع بعض كويس واضع عليهم الشيكولاته او الكاكاو واقلبهم كويس اوي
ولما يطلع الاكلير ويبرد اخرمه بسكينة من ضهره خرم بسيط وبعدين اضع البستري
كريم في الكيس مع بلبلة رفيعة شوية واحقنه بالكريم ومن تقله في ايدي احس
انه اتملا

وبعدين اجيب خليط الشيكولاه مع الفوندام الابيض ولازم يكون سايح بوضعه علي حمام مائي واضعه علي وش الاكلير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elshefmony.mam9.com
حساسة

avatar

عدد المساهمات : 85
تاريخ التسجيل : 05/08/2011
العمر : 27

مُساهمةموضوع: رد: اكلير شكولاه للشيف حسن    الأحد يونيو 24, 2012 5:43 pm

شكرااااااااااااااااااااا ع الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
اكلير شكولاه للشيف حسن
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الوصفات المنقولة والأجنبية :: منتدى الطبخ :: الشيف حسن-
انتقل الى: