منتدى الشيف مونى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 37
الموقع : elshefmony.mam9.com

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى Empty
مُساهمةموضوع: وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى   وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى Icon_minitimeالخميس يوليو 02, 2015 3:15 am

السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتم بخير

مكونات عجينة البقلاوة:
2 كوب دقيق
رشة ملح
نصف كوب ماء
3 ملعقة كبيرة زيت
نشا للفرد(حوالى ربع كيلو)
تلت كيلو سمنة بلدى سايحة
مكونات الحشو:
ربع كيلو فستق مجروش
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة سمنة سايحة
2 ملعقة كبيرة ماء ورد

مكونات السيرب:(السيرب هو الشربات او القطر)
كوب ونصف سكر وكوب ماء وعصير نصف ليمونة
الطريقة:
اول حاجة ده نوع الدقيق اللى استخدمته وممكن اى نوع تانى طبعا
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 119

فى اناء حطيت الدقيق والملح والزيت
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 219

قلبتهم وضفتلهم نصف كوب المياه
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 319

وعجنتهم كويس والعجينة هتبقى طرية شوية
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 419

قسمت العجينة 12 قطعة وقلبت القطع دى فى النشا وسبت العجينة ترتاح تلت ساعة
وغالبا فى محلات الحلويات بيقسمو عجينة البقلاوة ل12
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 519
وحضرت الحشو ضفت للفستق السمنة السايحة والسكر وماء الورد وقلبتهم مع بعض كويس
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 620

بعد ماسبت العجينة ارتاحت هحط القطع فوق بعض وبين كل قطعة والتانية كمية كافية من النشا وضغطت عليهم بإيدى
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 719

وهبدأ افرد العجينة من كل الجهات بنشابة البقلاوة او بالنشابة العادية لو نشابة البقلاوة مش متوفرة ونحاول نرقق العجينة على قد مانقدر وطبعا قبل ماأفرد العجينة هرش نشا على الترابيزة
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 817

وهتبقى على شكل مربع
هنحط فى بداية العجينة كمية كافية من الفستق
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 916

ونلفها مرتين
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1016


وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1116

ونقطع
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1215

والرول اللى حشيناه هنقطعه على شكل مثلثات
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1313

تااااااااااااابعونى
لسه مكملين


عدل سابقا من قبل الشيف مونى في الخميس يوليو 02, 2015 3:33 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
الشيف موني

avatar


عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 37
الموقع : elshefmony.mam9.com

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى Empty
مُساهمةموضوع: رد: وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى   وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى Icon_minitimeالخميس يوليو 02, 2015 3:31 am

ونرص اللى قطعناه فى صينية مدهونة
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1413
ونكرر اللى عملناه لغاية ماتخلص العجينة
وممكن نقطعها بشكل تانى
نقطع جزء بالطول من العجينة ونطوى طرفها زى مابنعمل السمبوسة
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1513
ونقطع هنلاقى عندنا مثلث
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1611
هنفتحه ونحشيه
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1711

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1811
وبعد مارصيت الوربات فى الصينية وقبل ماأحط السمنة عشان الجو حر جدا وكل حاجة سايحة حطتها فى التلاجة لتانى يوم
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 1911
وطلعتها تانى يوم شلت من على وشها النشا بالفرشاة وحطيت السمنة السايحة
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 2011
والسمنة دى مش كتيرة لأنها لازم تستوى فى كمية كافية من السمنة وعشان تورق جوة الفرن يعنى الطبقات تفصل عن بعضها وهى بتتحمر فى السمنة جوة الفرن
دخلتها فرن حرارته متوسطة ومسخن مسبقا ولما استوت طلعتها وصفيتها من السمنة الزيادة وحطيت عليها السيرب ولازم السيرب يكون بارد
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 2111
ممكن نستبدل السمنة بزبدة بس طبعا البقلاوة بالسمنة احلى
وفيه ناس بتعمل الوصفة دى بعجينة الجلاش الجاهزة اللى بنشتريها من برة بس الحقيقة طعم الجلاش الجاهز مختلف عن طعم عجينة البقلاوة جدا بدليل ان البقلاوة اللى بنشتريها من محلات الحلويات طعمها مختلف عن عجينة الجلاش الجاهزة اللى بنعملها فى البيت
صفيت البقلاوة من السيرب الزيادة وده شكلهم النهائى
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 2211

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 2311

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 2411

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 2511

وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى 2611
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elshefmony.mam9.com
 
وربات بقلاوة بالفستق من مطبخ الشيف مونى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شعيبيات بالفستق من مطبخ الشيف مونى بالصور
» الفطير السويدي بالفستق وعسل النحل من مطبخ الشيف مونى بالصور
» كنافة مبرومة بالفستق زي اللى بتتباع فى المحلات من مطبخ الشيف مونى بالصور
» الكنافة النابلسية من مطبخ الشيف مونى بالصور
» كنافة بالمانجة من مطبخ الشيف مونى بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: الحلويات :: الحلويات الشرقية والغربية-
انتقل الى: