السلام عليكم ورحمة الله
كل عام وانتوا بخير
انا عارفة ان المعظم فى رمضان بيحب الفطاير والمعجنات فعملت فطاير بعجينة الفطير السويدى لانى بحب طعمها وان شاء الله تعجبكم
المكونات للعجينة:
2 كيلو دقيق
نصف كيلو زبدة طرية
2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
ماء للعجن
للحشو:
سبانخ
سوسيس لحم
جبنة رومى
جبنة موزاريللا
جبنة كيرى
جبنة بيضاء مالحة
او حسب الرغبة
ولدهان الوجه هنحتاج
بيضة مخفوقة وفلفل اسود
الطريقة:
هنجهز ادوات تقطيع العجينة وتشكيلها
وفى اناء هنحط الدقيق والبيكنج بودر والزبدة
ونفرك الخليط ده كويس بايدينا او فى العجانة لغاية الزبدة ماتدخل فى كل كمية الدقيق
ونضيفلهم ماء العجن بالتدريج
لغاية ماالعجينة تبقى حته واحدة وهتكون طرية وناعمة
ومش محتاجين نسيب العجينة دى ترتاح او تختمر هنشتغل بيها ع طول
هنبدأ نفردها عشان نشكلها
واول حشوة عملتها بالسوسيس وشكلت العجينة بطرق مختلفة وحاطة طريقة التشكيل بالصور عشان تكرروها اذا حابين والسوسيس قبل ماأحطه ع العجينة ساويته على النار فى مقلاة مع شوية ميه ونقطتين زيت
وبعد مانخلص حشو هنحطهم على صينية مدهونة وندهن وشهم ببيضة مخفوقة وفلفل اسود
وهنبدأ نعمل حشوة السبانخ
والسبانخ بردو ساويتها كويس شوحت بصلة مع زيت على النار وحطيت عليهم السبانخ المتقطعة وغطيت عليهم وسبت السبانخ تستوى فى ميتها والكمية حسب رغبتكم عشان كده مش محددة كميات
تااااااااااااااابعونى