منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 محشى كرنب على الطريقة المصرية للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني



عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 31
الموقع : elshefmony.mam9.com

مُساهمةموضوع: محشى كرنب على الطريقة المصرية للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور   الأربعاء ديسمبر 11, 2013 1:42 pm


السلام عليكم ورحمة الله
عاملين ايه فى البرد الرهيب ده؟
بمناسبة البرد اللى احنا فيه ده النهارده هقدملكم اكلة شتوية وانا عن نفسى بموت فيها وبحب اعملها كتير وهى محشى الكرنب وعلى فكرة المدينة اللى انا عايشة فيها مشهورة بيها جدا وتعتبر هى الأكلة القومية عندنا
بس مشكلة المحشى عند ناس كتير هى طريقة تقطيعه ولفه فالنهارده ان شاء الله موضحة ليكم الخطوات بالصور واتمنى ده يسهل عليكم الموضوغ شوية
طبعا فيه كتير دلوقتى فى السوبر ماركت الورق متقطع جاهز وفيه منه محشى كمان وانتى بس تاخديه تساويه بس انا بحب اعمل كل حاجة بنفسى وكمان عشان اضمن نضافة الاكل اللى بناكله
انا قدمت الموضوع ده قبل كده بس النهارده عملته بشكل اوضح
نبدأ ونقول بسم الله الرحمن الرحيم
مكونات الأكلة:
كرنبة متوسطة الحجم
مكونات خلطة الحشو:
7 كوبايات رز مصرى
كيلو طماطم
بصلتين متوسطين
حزمتين كسبرة خضرا وحزمتين بقدونس وحزمة شبت
نصف كوب زيت
توابل الخلطة/فلفل اسود_رشة شطة_بهارات _قرفة_كمون_كسبرة ناشفة
اول حاجة هنقطع ورق الكرنب ونحطه فوق بعض ونكون مجهزين حلة كبيرة فيها مياه وعليها معلقتين كمون وفصين توم دى اللى هنسلق فيها ورق الكرنب


ولما تغلى الميه هنحط فيها ورق الكرنب كل ورقة لوحدها لمدة متزيدش عن نص دقيقة عشان الورق ميتقطعش مننا واحنا بنحشيه


لغاية مايخلص كل الورق اللى عندنا
وكل ورقة بسلقها بحطها فوق اللى قبلها فى بولا كبيرة
نيجى بقى للتقطيع هنجيب الورقة اللى اتسلقت ونفردها على طبق كبير ونقطع بالسكينة العرق السميك اللى فى النص


وهنلف الورقة على شكل اسطوانة بالعرض يعنى واحنا بنلفها العروق هتبقى بالعرض


ونقطع الاسطوانة دى ل3 اجزاء او اربعة حسب حجمها


وهناخد اى جزء من اللى قطعناه


ونفرده هتطلعلنا ورقة طويلة


هنقطعها بالعرض عشان ناخد كل ورقة من اللى قطعناهم ونبدأ نحشيهم


وهكذا هنعمل فى كل ورق الكرنبة ونحط الورق المتقطع ده فوق بعض عشان يبقى جاهز معانا للحشو ونبدأ نجهز الخلطة
هنبشر البصل ونحطه على النار مع الزيت ونقلبهم


وهنضرب الطماطم فى الخلاط ونصفيها ونحطها على البصل لما لونه يصفر لغاية ماتتسبك




هنطفى النار ونقطع الكسبرة والبقدونس والشبت ونحطهم على البصل والطماطم ونقلبهم



ونحط عليهم الرز المغسول والتوابل



ونقلبهم كويس ونسيبهم يبردوا وكده الخلطة تبقى جاهزة


وخلطة المحشى دى هى اللى بنستخدمها فى مصر فى جميع المحاشى والممبار
نرجع للكرنب عشان نبدأ نحشيه
هنجيب ورقة من الورق اللى قطعناه ونفردها فى الطبق بالطول ولازم وانتى بتحشى تكون العروق اللى فى الورقة بالعرض
زى كده


نحط الحشو على طرف الورقة


هنمسك الخلطة بالورقة ونضغط عليهم واحنا بنلف عشان المحشى يبقى متماسك


ونكمل لف


ونبدأ نرص المحشى فى الحلة اللى هنساويه فيها بشكل دائرى وانا بحب احط فى الحلة من تحت ورق الكرنب الاخضر اللى بيبقى على وش الكرنبه ومش بنحشيه بس الخطوة دى اختيارية


ولما نخلص لف نسيب مسافة فى الحلة من فوق عشان لسه هنحط شوربة وحجم المحشى هيتضاعف
نيجى بقى لسواء المحشى هنسخن الشوربة اللى هنسقى بيها المحشى وقبل مانحط الشوربة هنحط الحلة على النار وعلى وشها معلقتين كبار سمنة ونغطيها ونسيبها على النار لمدة 10 دقايق وبعد كده نحط الشوربة بعد ماتكون غليت وطبعا الشوربة هتغطى الكرنب
ونجيب طبق يكون على قد الحلة ونحطه فوق المحشى والخطوة دى مهمة لأن الطبق ده بيضغط الشوربة مع البخار ويخلى الكرنب يستوى كويس

ونسيبه على نار هادية لغاية مايستوى وطبعا كل فترة هنختبر سواه
وده الشكل النهائى


طبعا انا عارفة ان الكلام ده معظم الستات عارفينه بس زى ماقلتلكم فى البداية موضوعى للمبتدئات مش للمحترفات
وبالهنا والشفا
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elshefmony.mam9.com
 
محشى كرنب على الطريقة المصرية للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: وصفات الطبخ :: أطباق رئيسية-
انتقل الى: