منتدى الشيف مونى

منتدى متخصص فى المطبخ

 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف موني



عدد المساهمات : 279
تاريخ التسجيل : 31/07/2011
العمر : 31
الموقع : elshefmony.mam9.com

مُساهمةموضوع: حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور   الأربعاء مارس 21, 2012 10:37 am

السلام عليكم ورحمة الله
النهرده عملت البالميه اللى هو البف باسترى(عجينة الميل فى) على شكل نخل وطلع طعمه رائع
المقادير
300 جم دقيق
50 جم زبدة
رشة ملح
160 جم ماء بارد
200 جم زبدة مبردة
سكر
الطريقة
هنضرب ال50 جم زبدة مع الدقيق ورشة الملح
هيبقو عاملين زى حبات الرمل

وهنحط عليهم الميه البارده ونعجن ونخلى العجينة على شكل الكورة


هنعمل العجينة على شكل وردة


احنا عايزين الجزء اللى فى النص ده سميك عشان هنحط عليه ال200 جم زبدة
هنفرد الزبدة بالنشابة على ورق زبدة ونحاول نخليها على شكل مربع ونحطها على الجزء السميك اللى عندنا



ونقفل عليها الاطراف





ونقلبها


ونبدء نفردها بالراحة هنلاقى عندنا فقاقيه هوا كتير لازم نخرم خرمة بالسكينة ونفضى الهوا عشان الزبدة متطلعش منه والعجينة تبوز
اللى فى الاخر دى الفقاقيع وانا حاطالكم عليها علامة


بعد مافضينا الهوا نكمل فرد

دلوقتى هنطبق العجينة على بعض
شوفو هطبقها ازاى








بعد ماطبقناها بالشكل ده هنغلفها وندخلها التلاجة
وهنكرر موضوع الفرد والطوى بالشكل ده 4 مرات
بين كل مرة ومرة تحطى العجينة فى التلاجة لمدة ساعتين ولو حسيتى ان الزبدة ساحت منك ممكن تحطيها فى الفريز
وطبعا بردو فى كل مرة هتفضى منها الهوا لو لقيتى
خلاص عملنا الموضوع ده 4 مرات
الفرد والتطبيق ده هو اللى بيخلى العجينة مورقة
هنطلعها ونفردها على شكل مستطيل ونطوى منها جانبين ونحط عليها سكر ونضغط عليه بايدينا عشان يمسك فيها كويس زى كده


ونطبق تانى بالشكل ده



ونطبق تالت هيكون شكلها اسطوانة زى كده


ممكن قبل ماتقطعيها تعينيها فى التلاجة لمدة ساعة لو حسيتى ان الزبدة ساحت منك
بعد كده نقطعها ونحاول نخليها على شكل نخل ونحطها فى صينيه على ورق زبدة



وممكن ترشى على كل واحدة سكر من فوق وممكن لاء يعنى الخطوة دى اختيارية
انا عن نفسى حطيت عشان بحبها مسكرة
وتخبزيها على فرن حرارة 200

ودى لما استوت



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elshefmony.mam9.com
 
حصريا من مطبخى البالميه بعجينة البف باسترى بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشيف مونى :: مطبخ الشيف مونى :: الحلويات :: المعجنات والفطائر والتارت-
انتقل الى: